Створення нових експозицій у кримських музеях (перша половина 20-х рр. ХХ століття ) - Асанова, У. (Краєзнавство, 2011)
У статті на підставі сукупності архівних джерел здійснюється аналіз діяльності керівних органів Радянської влади, що опікувалися збереженням пам’яток культурної спадщини та розвитком музейної справи. Розглядається робота Музейного відділу Головнауки Наркомосу РСФРР та КримОХРИСу в період реорганізації мережі музейних установ Кримської АСРР (перша половина 20-х рр. ХХ ст.). До наукового обігу вводиться новий корпус архівних документів, що висвітлює процес реорганізації, реконструкції та відновлення музейних експозицій у музеях кримських міст.