Пам’яті Ярослава Івановича Дзири (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2009)
21 серненя 2009 р. після тривалої та тяжкої хвороби пішов із життя відомий вчений та громадський діяч Ярослав Іванович Дзира. Все його нелегке, але змістовне життя було присвячено служінню України – як на поприщі науки, так і на ниві громадської діяльності.