Краєзнавча робота в духовно-навчальних закладах Таврійської єпархії (друга половина XIX – початок XX ст.) - Каліновський, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті розглянуто рівень краєзнавчої роботи в релігійних освітніх установах Криму в другій половині XIX – на початку XX ст. Висвітлено внесок викладачів Таврійської духовної семінарії у розвиток історичних досліджень на півострові.