Вітчизняне краєзнавство: стратегічні орієнтири сучасної освітньої парадигми - Кремень, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті проаналізовано стан розвитку вітчизняного краєзнавства; розкрито змістові характеристики сучасної краєзнавчої освіти. Теоретично обґрунтовано прогностичні інтеграційні, теоретико-методологічні, координаційні тенденції подальшої розбудови й удосконалення краєзнавчої освіти в умовах інформаційної соціокультурної дійсності.