Особливості організації і керівництва партизанським рухом в Криму 1941–1944 роках - Поляков, В. (Краєзнавство, 2011)
Два з половиною роки партизанської боротьби в Криму багато в чому тривали в кардинально різних військово-політичних умовах у порівнянні з іншими регіонами України. У чомусь це було зумовлено об’єктивними умовами і в тій або іншій формі знайшло вияв у з’єднаннях Ковпака, Федорова, Сабурова, а щось мало суто кримських характер і не мало аналогів. Ця стаття вперше розглядає особливості організації й керівництва партизанським рухом в Криму 1941-1944 рр. у контексті загальноукраїнської практики.