Кримські татари – випускники Новоросійського (Одеського) університету та їх доля - Урсу, Д.; Вінцковський, Т. (Краєзнавство, 2011)
У пропонованій статті аналізується зв’язок представників кримськотатарського народу з Новоросійським (Одеським) університетом на початку ХХ ст. та висвітлюється доля п’ятьох випускників даного навчального закладу в період комуністичної модернізації суспільства.