Участь Харківської духовної консисторії у вирішенні конфліктів серед духовенства та прочан в XIX – на початку XX ст. - Селевич, Ю. (Краєзнавство, 2011)
У статті всебічно розглядаються конфлікти що виникали у представників духовного стану між собою та з прочанами, окреслюються їх причини та засоби, що були в арсеналі консисторії для їх усунення.