Формування музейної мережі півдня України у першій половині XIX століття - Курченко, Т. (Краєзнавство, 2011)
У статті досліджено процес становлення і розвитку музейної мережі в Україні, що почався на південних землях на початку ХІХ ст. на тлі бурхливого розвитку античної археології. Проаналізовано діяльність окремих музейних осередків щодо дослідження і збереження історичних пам’яток українського півдня.