Сполучення Львова з Віднем: з історії залізниці Карла Людвіґа - Жалоба, І. (Краєзнавство, 2011)
У статті подано короткий нарис з історії будівництва залізниці Карла Людвіґа, яка поєднала Львів з Краковом та Віднем. Проаналізовано ідейне підґрунтя проекту Галицької залізниці та обставини створення товариства залізниці Карла Людвіґа; подані фон та обставини відкриття залізниці 4 листопада 1861 р.