З'їзди гірничопромисловців Півдня Росії як форма представництва інтересів буржуазії Донбасу та Придніпров'я - Шандра, І. (Краєзнавство, 2011)
У статті висвітлюються історія виникнення та основні напрями діяльності однієї з найбільших та найвпливовіших представницьких організацій буржуазії пореформеної доби – З’їздів гірничопромисловців Півдня Росії, яка мала вагомий вплив на фінансово-промислову, соціальну, культурно-освітню, наукову та інші сфери.