Наростання загальної кризи на Лівобережній Україні в роки Першої світової війни - Качмала, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті проаналізовано вплив Першої світової війни на соціально-економічне та демографічне становище населення Лівобережної України, доведено зростання населення даного регіону всупереч економічній кризі.