Скарлат Стефанович Маврокордато, князь молдавський - Томазов, В. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
У статті на значній джерельній базі реконструюється біографія князя Скарлата Степановича Маврокордато, представника старовинного аристократичного роду грецького походження, який оселився в Російській імперії. Простежуються його родинні зв’язки та висвітлюється процес доведення прав на князівську гідність в російських державних інституціях.