Родова геральдика Війська Запорозького низового XVIII ст. - Однороженко, О. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
Розвідка присвячена родовій геральдиці старшини Війська Запорозького низового, зокрема Сидора Білого, Якима Лелеки, Осипа Рубана, Костя Гордієнка та ін. Гербові зображення відтворюються на основі сфрагістичних відтисків, що збереглися на старовинних документах. Матеріал вводиться до наукового обігу вперше.