Класифікація та зміст символіки на клинковій зброї XV–XІХ ст. в українських музеях: геральдика, епіграфіка, орнаментика - Тоїчкін, Д. (Спеціальні історичні дисципліни: питання теорії та методики, 2010)
Статтю присвячено проблемам класифікації та змісту символіки, нанесеної на клинках й ефесах холодної зброї, її значення для атрибуції окремих зразків. Роботу виконано на прикладах експонатів, що зберігаються в Харківському державному історичному музеї та Національному музеї історії України (м. Київ). Детально проаналізовано символіку гербів та гмерків, епіграфіку релігійного, уславлюючого та містичного змісту, а також орнаментацію зброї XV–XIX ст.