Термохіміотерапія хворих на рак молочної залози, шлунка та кишечнику з метастазами в печінці - Кас'яненко, І.В.; Осинський, С.П.; Півнюк, В.М.; Зіневич, О.К.; Князєва, О.Б.; Олійніченко, Г.П.; Дроздов, В.М. (Онкологія, 2000)
Локальну гіпертермію проводили за допомогою апарата «Thermotron-RF-8» (Yamamoto Vinita Co., Ltd., Osaka, Japan). Протипухлинні хіміотерапевтичні препарати вводили одночасно з нагрівом. Усього лікували 61 хворого: 31 (основна група: рак молочної залози — 6, рак шлунка— 7, рак кишечнику — 18) та 30 (контрольна група: 7, 8 і 15хворих відповідно). Повна або часткова регресія метастазів у печінці відзначена у хворих на рак молочної залози основної і контрольної груп 33(повна регресія) і 67% (часткова регресія) та 14 (повна регресія) і 29%(часткова регресія) відповідно; на рак шлунка — 28 (часткова регресія) та 0% відповідно; на рак кишечнику — 11 (повна регресія) і 17(часткова регресія) та 0% відповідно. Загальна токсичність була помірною і залежала від дії протипухлинних препаратів та стану вегетативної нервової системи. Тривалість життя хворих на рак кишечнику в основній групі виявилась суттєво більшою (14,8 міс), ніж у контрольній (6,7міс). У хворих на рак молочної залози та шлунка тривалість життя в основних групах не відрізнялась від такої, що спостерігалась у хворих контрольних груп. Таким чином, доведена доцільність термохіміотерапії для лікування хворих на рак кишечнику з метастазами у печінці.