Імунокорекція α2b-інтерфероном — важливий компонент лікування хворих з увеальною меланомою - Величко, Л.М.; Віт, В.В.; Малецький, А.П.; Драгомiрецька, О.І. (Онкологія, 2000)
Дослідження функціональної активності макрофагів та природних клітин-кілерів, а також стану Т-клітинного та гуморального імунітету у 88 хворих з увеальною меланомою виявило значні порушення функціонування систем неспецифічного та специфічного імунітету. Включення інтерферону (Лаферону) до традиційної схеми лікування цих хворих дозволило відновити функціональну активність ефекторних клітин неспецифічного протипухлинного імунітету, а також нормалізувати стан Т-клітинної та гуморальної ланок імунітету. Імунокорекція з використанням Лаферону у складі комплексної терапії супроводжувалась вірогідним зменшенням відсотка хворих з прогресивним ростом пухлини та вірогідним збільшенням швидкості резорбції пухлини, а також попереджувала появу таких ускладнень, як глаукома та увеїт. Отримані результати свідчать про необхідність включення інтерферону до складу комплексної терапії хворих з увеальною меланомою.