Клініко-імунологічна характеристика дітей з гострою лімфобластною лейкемією та хронічним гепатитом В, С - Бойко, Я.Є. (Онкологія, 2000)
Проведено клініко-імунологічні дослідження хронічних вірусних гепатитів В та/або С у дітей з ГЛЛ. Через 20 міс після завершення підтримувальної терапії було виявлено зменшення абсолютної кількості CD3-, CD4-, CD16/56-клітин. Показано, що розвиток хронічного вірусного гепатиту В та/або С супроводжується зменшенням відносної кількості CD4, збільшенням відносної кількості CD8 та зниженням хелперно-супресорного індексу. У дітей з ГЛЛ не виявлено вірогідного впливу хронічного гепатиту В і/або С на частоту рецидивів основного захворювання.