До питання про розвиток демократичного права - Оніщенко, Н.М. (Держава і право, 2011)
Досліджено сутність, природу, формування та розвиток інститутів демократичного права. Передбачено декілька підходів (просторово- часові виміри, форми виразу, проголошення та реалізація прав, свобод та законних інтересів людини). Окремим вектором демократичного «насичення» права стає дослідження категорії «правовий конструктив».