Определение расхода сыпучего груза из бункера с регулируемой заслонкой - Кирия, Р.В.; Максютенко, В.Ю.; Брагинец, Д.Д.; Мостовой, Б.И. (Геотехническая механика, 2009)
Розроблена математична модель витікання сипкого вантажу із бункера з боковим щілистим випускним отвором і регульованою заслінкою. Знайдена залежність витрати сипкого вантажу із бункера від кута нахилу заслінки. Отримані результати порівнювалися з експериментальними даними.