Критерий разрушения угля при гидродинамическом воздействии на пласт - Власенко, В.В.; Житленок, Д.М.; Московский, О.В.; Стародубцев, С.В. (Геотехническая механика, 2009)
Наведено математичну модель процесу руху рідини у вугільному пласті і його руйнування при цьому. Представлена теорія враховує зміни фільтруючого обсягу й ефективної пористості пласта, спричинених деформацією під час підвищення і різкого зменьшення тиску, що відбувається при гідродинамічній дії.