Обобщение метода Родионова для расчета одномерных течений жидкости с разной симметрией - Семко, А.Н.; Решетняк, В.В. (Геотехническая механика, 2009)
У статті метод Родіонова узагальнений для розрахунку одновимірних ізоентропічних течій ідеальної стисливої рідини з осевою та центральною симетрією, які часто виникають при підводному електричному розряді. Проведено апроксимацію другого порядку точності найбільш поширених для таких задач граничних умов на границях типів: стінка, вільна поверхня, парогазова порожнина. Для верифікації методу були розв’язані дві тестові задачі, на прикладі яких проведено порівняння метода Родіонова з іншими методами.