Проблема порівняльно-правового неофункціоналізму. Підхід "порівняльне правознавство і економіка" - Ткаченко, О.В. (Держава і право, 2010)
У статті проблематизується можливість розуміння підходу «порівняльне правознавство і економіка» в якості одного з варіантів порівняльноправового неофункціоналізму. Здійснюється виклад основних змістовних положень цього підходу. Також наголошується на основні підстави його критики, наслідком якої є неможливість сприйняття «порівняльного правознавства і економіки» як самостійного методологічного інструментарію порівняльноправових досліджень, а отже, і як порівняльноправового неофункціоналізму. Ключові слова: «порівняльне правознавство і економіка», неофункціоналізм, порівняльноправові дослідження, правова ефективність, правові трансплантанти.