Відсилка та трансформація як основні юридичні інструменти національної імплементації норм міжнародного права - Соловйов, О.В. (Держава і право, 2010)
У статті досліджуються основні юридичні інструменти національної імплементації норм міжнародного права. Визначено вплив, який має конкретний інструмент національноправової імплементації міжнародного договору, на подальше застосування придатних норм міжнародних договорів у якості джерела права у державі. В залежності від наслідків для правозастосування виділено два основні юридичні інструменти національної імплементації міжнародних договорів трансформацію та відсилку. Ключові слова: імплементація, відсилка, трансформація.