Національний суверенітет як ознака національної держави - Зварич, Р.В. (Держава і право, 2010)
Проведено теоретикоправовий аналіз концепції національного суверенітету як однієї з основних ознак національної держави. Особлива увага приділена проблемним питанням щодо національного суверенітету в сучасних умовах глобалізації та європейської інтеграції. Ключові слова: національний суверенітет, національна держава, державний суверенітет, національне самовизначення, принцип права націй на самовизначення, глобалізація, європейська інтеграція.