"Особистість" - основоположне поняття філософії права - Петлевич, Н.С. (Держава і право, 2010)
Досліджується поняття «особистість». Автор проводить порівняльний аналіз змісту досліджуваного терміна в історії правової думки та на сучасному етапі розвитку юриспруденції і пропонує його визначення як філософськоправового терміна. Розглянуто співвідношення понять «особа» та «особистість». Ключові слова: особистість, особа, суб’єкт права.