Застосування полків Слобідської України на початковому етапі Північної війни (1700 - 1702 рр.) - Лишко, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті досліджується участь та особливості застосування на полі бою слобідських козацьких полків у початковий період Північної війни, яку вела Російська держава (імперія) зі Швецією на поч. ХVIII ст