Сільськогосподарська діяльність Донбасу на лінії фронту - Ковальська, Л.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті висвітлюються період тимчасової стабілізації лінії фронту у Донбасі та спроба відновити діяльність сільського господарства в роки Великої Вітчизняної війни. Проаналізовано заходи радянської влади для організації сільськогосподарської роботи в неокупованих районах, успіхи відновлювальних робіт та значний внесок місцевого населення та військових у відновлення діяльності аграрної галузі регіону