Модернізація польської системи освіти на рубежі ХХ – ХХІ століть - Бочаров, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті визначаються і аналізуються основні напрямки реформування системи освіти Польщі. Акцентується увага на найбільш проблемних питаннях модернізації освіти країни. Особлива увага приділяється динаміці та результатам реформування освіти Речі Посполитої у контексті її відповідності стандартам Європейського Союзу. Робиться висновок про можливість використання Україною досвіду, накопиченого Польщею в процесі вдосконалення власної системи освіти.