Про деякі проблеми виборчого процесу в сучасному українському суспільстві - Кусмаров, Б.В.; Балакай, О.Б. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглянуто стан сучасного виборчого процесу в українському суспільстві, виділено основні проблеми виборчого процесу. Проаналізовано результати виборів в Україні в різні періоди, які проводилися на основі пропорційної та мажоритарної систем. Розглянуто недоліки та здобутки цих систем у виборах до місцевих рад та до однопалатної Верховної Ради.