Духовний потенціал православної спільноти й перспективи творення громадянського суспільства в Україні - Ісіченко, І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена визначенню сучасних проблем громадсько-церковних та державно-церковних відносин в незалежній Україні, з’ясуванню особливостей існування православ’я в Україні та ролі православ’я в утвердженні громадянського суспільства.