Взаємодія сульфоленів і сульфоланів з амінами - Пархоменко, П.І. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Наведено узагальнені результати синтезу алкіламінів 1,1-діоксотіоланового ряду. Досліджено взаємодію 3-тіолен-1,1-діоксиду та 3-метил-3-тіолен-1,1-діоксиду з аміаком, етилендіаміном, моноетаноламіном, ме-тиламіном, диметиламіном, аліламіном і бензиламіном; 2-тіолен-1,1-діоксиду з 3-аміносульфоланом та пі-перидином; 3,4-епоксісульфолану з етилендіаміном, етаноламіном і диетаноламіном; 3-аміносульфолану з гліцидолом; 3,4-дибромсульфолану з диметиламіном. Синтезовано аміни, оксіаміни та їх гідрохлориди. Методом напівнейтралізації визначено рКа аміносульфоланів.