Парадигма юридичного ризику в системі національної безпеки України (прикладний аспект) - Беззубов, Д.О. (Держава і право, 2010)
Розглядається загальна модель системи національної безпеки. Визначаються місце та роль юридичного ризику в функціонуванні системи національної безпеки. Аналізується категорія «юридичний ризик» та його основні складові, умови виникнення та функціонування. Пропонуються умови протидії ризикам та подається модель зниження юридичних ризиків у системі національної безпеки . Ключові слова: національна безпека, юридичний ризик.