Розвиток газової промисловості України у 1940-х – 1980-х роках - Щербина, В.П. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Мета статті - дослідити деякі аспекти розвитку газової промисловості України у радянський період та зробити спробу визначити її місце та роль у господарському комплексі країни. Головне завдання дослідження пов’язане з аналізом опублікованих джерел щодо запропонованої проблеми, як на паперових носіях, так і в електронному вигляді.