Велика Британія і розширення ЄС - 2004 - Черінько, І.П. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена дослідженню політики лейбористського уряду Великої Британії щодо країн-кандидатів на членство у ЄС, які приєдналися до Європейського союзу у 2004 р. Велика Британія активно підтримує процес розширення Європейського союзу, що відрізняє її від інших країн Західної Європи та подає певні надії нашій державі, в контексті її стратегічної мети набути членство у ЄС.