Соціально-філософські виміри інтелектуального осягнення поняття "нація" - Наровський, М.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті висвітлено розвиток поняття «нація», проаналізовано та класифіковано наукові погляди щодо його визначення, на основі чого сформульовано дефініцію цього поняття з огляду на багатонаціональність сучасної держави.