Generation Y: Іронічне ставлення до життя як спосіб самоідентифікації нового покоління - Мальцева, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті виявляються особливості соціального та психологічного дистанціювання декількох останніх поколінь на підставі їхньої самоідентифікації з різними системами цінностей та життєвими стратегіями, визначені витоки та характерні риси сміхового (іронічного) ставлення до соціокультурної дійсності у нової генерації людей, а також можливі наслідки цього явища.