Екуменічні вияви кальвіністських відгалужень в Україні - Стасюк, Л.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Окреслено роль протестантських конфесій, що дотримуються кальвіністського богослов’я, у процесах становлення та розвитку екуменізму як релігійного феномену в контексті інституційного християнства. З’ясовано, що сучасні екуменічні вияви реформатських і пресвітеріанських церков базуються на кальвіністській еклезіології та є логічним продовженням їх попередніх потенцій у напрямку християнської єдності.