Національний чинник та структурування європейського інтеграційного простору - Чугріна, О.Р. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена проблемам етнонаціонального та етнополітичного розвитку сучасного європейського континенту. В роботі розглянуто поєднання національного та інтеграційного як умови формування європейського культурного ідентету та головного принципу структурування європейського простору.