Еволюційний розвиток захисту громадян українськими правоохоронними органами в процесі імміграційної діяльності - Микитенко, Є.В. (Держава і право, 2010)
Розглядаються актуальні проблеми становлення інституту захисту громадян в імміграційній діяльності підрозділів МВС України. Запропонована авторська періодизація становлення і розвитку даних правоохоронних підрозділів. Внесені авторські пропозиції в діюче законодавство. Ключові слова: імміграційна діяльність, природне право на місцезнаходження, імміграційне законодавство.