Реформування місцевого самоврядування в Україні в контексті європейської інтеграції: теоретичні та прагматичні питання - Бойко, Ю.В. (Держава і право, 2010)
Проаналізовані шляхи реформування місцевого самоврядування в Україні, відповідний міжнародний досвід, законодавство, виявлені його недоліки, запропоновані шляхи його вдосконалення.