Обоснование параметров объемного моделирования массива горных пород вокруг очистной и подготовительных выработок - Сидельников, А.А. (Геотехническая механика, 2009)
У статті обґрунтовано необхідність використання тривимірної моделі шаруватого трансверсально-ізотропного масиву гірських порід для вивчення та уточнення закономірностей розподілу напружено-деформованого стану навколо очисного вибою. Обґрунтовано параметри тривимірного моделювання масиву гірських порід для умов шахт Західного Донбасу.