Определение коэффициентов внутреннего трения и сопротивляемости хрупких материалов сдвигу - Костандов, Ю.А. (Геотехническая механика, 2009)
Розроблена методика встановлення коефіцієнтів внутрішнього тертя і опірністі крихких матеріалів зсуву, яка заснована на експериментальному визначенні залежності руйнуючого зсувуючого зусилля від нормального стискуючого навантаження. Визначені величини опірністі і коефіцієнтів внутрішнього тертя для піщано-цементного матеріалу, габбро, мармуру і граніту. Проведено порівняння отриманих результатів із результатами інших робіт.