Метод расчета предела прочности при трехосном сжатии образцов горных пород и постоянном значении контактных касательных напряжений - Васильев, Л.М.; Васильев, Д.Л.; Наривский, Р.Н.; Потапенко, А.А. (Геотехническая механика, 2009)
Запропоновано метод розрахунку межі міцності при тривісному стисканні зразків гірських порід і постійному значенні контактних дотичних напруг. Метод заснований на теорії граничного стану гірських порід в локальних областях.