Прояви правового нігілізму в УРСР у сфері оподаткування на прикладі осіб, депортованих із Польщі у 1944–1946 рр. - Боднарчук, Ю.Ю. (Держава і право, 2011)
Розглядається рівень правового нігілізму в структурі державних органів, зокрема у галузі оподаткування, й наслідки цього для соціально незахищених прошарків українського суспільства у період радянської влади.