Механізми забезпечення економічної безпеки України - Кальмук, О. (Схід, 2011)
У статті розглянуто проблему формування системи забезпечення економічної безпеки України. Доведено, що в механізмі забезпечення економічної безпеки необхідно поєднувати ринкові й державно-адміністративні методи й чинники управління цим процесом, що обумовить розвиток продуктивних сил - основне підґрунтя економічної безпеки будь-якої країни.