Проблеми захисту прав акціонерів та шляхи їх вирішення - Орлова, Н.; Мохова, Ю. (Схід, 2011)
У статті виявлено й проаналізовано недоліки чинного законодавства у сфері корпоративного управління й захисту прав акціонерів, запропоновано можливі механізми захисту прав акціонерів та інвесторів корпорацій, найважливішими з яких є вдосконалення установчих документів акціонерного товариства в частині забезпечення прав дрібних акціонерів, підвищення ваги наглядових органів різного рівня, рівня корпоративної культури, вагомості адміністративних засобів захисту прав акціонерів тощо.