Ліквідація приватного підприємництва в Україні ( 1928 – 1932 рр.): історіографія радянської доби - Щербина, В.П. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Актуальність дослідження полягає у недостатній кількості наукових праць, присвячених історіографії радянського періоду з проблеми ліквідації приватних підприємців в період зламу НЕПу. Мета статті – проаналізувати стан вивчення питань ліквідації нової буржуазії та систематизувати історичні дослідження з даної проблеми. Головне завдання дослідження пов’язане з ретельним аналізом наукових публікацій 1920-х – 1980-х рр. щодо ліквідації приватного підприємництва в Україні.