Безпосередні результати комбінованого лікування із застосуванням інтраопераційного кріовпливу з приводу раку ободової кишки - Євтушенко, О.І. (Онкологія, 2001)
Вивчено безпосередні результати радикального лікування 73 хворих на рак ободової кишки з інтраопераційною кріодеструкцією пухлини і її спонтанним відтаюванням. У післяопераційний період в одному випадку відзначено нагноєння операційної рани, в одному — виникла шлункова кровотеча. Причиною смерті 2 пацієнтів були інфаркт міокарда, тромбоз мезентеріальних судин. Результати дослідження свідчать, що інтраопераційна кріодеструкція пухлини зі спонтанним відтаюванням не ускладнює виконання операції та не погіршує перебіг післяопераційного періоду.