Нова синтетична мастильно-холодильна рідина на основі похідних адипінової кислот - Лесюк, Г.В.; Костюк, В.І.; Охримович, Х.О. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Робота присвячена дослідженню похідних адипінової кислоти як поліфункціональних компонентів для створення мастильно-холодильних рідин (МХР). Систематичні дослідження з використання похідних адипінової кислоти у композиціях МХР дозволили створити нову стійку до мікробного ураження МХР з тривалим строком експлуатації − Віхол-1.