Делімітація сучасного кордону України - Романуха, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена проблемі делімітації сучасного кордону України. У ній розкриваються головні аспекти цієї важливої справи, аналізується розвиток переговорного процесу, характеризуються основні двосторонні угоди. Значна увага приділяється виокремленню причин, що заважали швидкому завершенню цієї роботи. У висновках дається оцінка стану сформованості українського кордону.